Inspectorii de mediu din Ungheni desfășoară acțiuni pentru combaterea braconajului piscicol în zona râului Prut

Imagine: Inspectoratul pentru Protecția Mediului

Inspectorii de mediu din Ungheni, împreună cu angajații Sectorului de Poliție de Frontieră Valea Mare din cadrul Direcției Regionale Vest, au desfășurat o amplă acțiune pentru combaterea braconajului piscicol și a tăierilor ilegale în zona râului Prut și a fondului forestier gestionat de Ocolul Silvic Valea Mare.

Potrivit informațiilor, această acțiune a avut drept rezultat verificarea mai multor pescari din zonă. În urma verificărilor, s-a constatat că aceștia dispuneau de permise legale de pescuit, conform prevederilor legale în vigoare. De asemenea, nu au fost identificate încălcări ale legislației de mediu.

În acest context, Inspectoratul pentru Protecția Mediului  amintește despre importanța respectării regulilor și a legislației de către toți cetățenii, în vederea protejării mediului înconjurător și a asigurării unei gestionări durabile a resurselor naturale.

„Această acțiune face parte din eforturile continue a inspectorilor de mediu de a menține echilibrul ecologic și de a proteja patrimoniul natural al zonei, în beneficiul generațiilor prezente și viitoare”, au menționat inspectorii de mediu.

Expresul.md

 

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *