De azi este pusă în circulație moneda „Mărțișorul – simbol al primăverii”

Sursa foto: bnm.md

Banca Națională a Moldovei (BNM) pune de azi, 1 martie, în circulație moneda „Mărțișorul – simbol al primăverii”, care va completa seria „Sărbătorile, cultura, tradițiile Moldovei”.

Banca Națională a emis această monedă pentru a pune în valoare valențele mărțișorului.

„Vă îndemn să valorificăm acest simbol inedit, care ne leagă prin tradiție. Astăzi, BNM vă aduce un mărțișor mai deosebit. Este mai mult decât o lucrare din metal prețios. Mărțișorul este inclus în lista reprezentativă UNESCO a patrimoniului cultural imaterial al umanității. Sperăm ca moneda să vă aducă bucurie și să vă amintească de frumusețea și bogăția tradițiilor neamului nostru”, spune Anca Dragu, guvernatoarea BNM.

Moneda dedicată mărțișorului este bătută în argint, are un design color și a fost emisă într-un tiraj de 1200 de unități.

Moneda este ambalată în capsulă de metacrilat transparent și în cutie de prezentare, fiind însoțită de un certificat de autenticitate cu un cod QR, care la scanare redirecționează către pagina web a Băncii Naționale cu informația despre caracteristicile monedei. Certificatul de autenticitate este semnat de guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei.

Monedele și bancnotele jubiliare şi comemorative, precum și alte articole numismatice emise de Banca Naţională a Moldovei sunt comercializate prin intermediul băncilor licențiate.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *