Elevii vor studia o disciplină nouă

Imagine simbol, sursa: ipn.md

Elevii din clasele I-XII vor fi introduși într-o nouă materie care va cuprinde informații specifice despre energie și mediu înconjurător.

Potrivit Cristinei Pereteatcu, secretar de stat la Ministerul Energiei, educația reprezintă fundamentul pentru construirea unui viitor durabil. Prin urmare, este crucial să îi învățăm pe copii încă de la o vârstă fragedă despre aceste aspecte, astfel încât să dezvolte un set de valori și cunoștințe care să îi ajute să ia decizii informate și responsabile în viitor, scrie ea.md.

„Actualmente sunt elaborate 84 de produse didactice, ghiduri și proiecte de lecții împărțite pe trepte de învățământ: ciclul primar, gimnazial și liceal. Prin intermediul acestora, elevii vor învăța atât teoretic, cât și practic modalități de utilizare a surselor de energie regenerabilă, eficiența energetică, reducerea emisiilor de carbon și alte aspecte legate de protejarea mediului înconjurător. Ne propunem între timp să facem și desene animate pentru copii despre energie și climă. Vrem să educăm generații care conștientizează provocările din sectorul energiei și problemele de mediu, și promovează un stil de viață sustenabil”, a menționat Cristina Pereteatcu.

Secretarul de stat a anunţat că între lunile martie şi mai va fi derulat un curs de formare a competenţelor profesorilor în aceste domenii. De asemenea, acest curs va fi implementat ca un proiect-pilot în mai multe școli din întreaga țară.

Potrivit, reprezentantei PNUD în Moldova Veronica Herța, copiii adesea sunt mai receptivi la idei noi și la schimbare, iar ei pot fi cei care ne vor influența comportamentul și atitudinea față de mediul în care trăim.

Prin introducerea unor materiale educative specifice în Curriculumul școlar, Ministerul Energiei dorește să promoveze educația energetică și conștientizarea impactului consumului de energie asupra mediului înconjurător.

Expresul.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *