Șoferii care dețin semnătura electronică pot obține încă două documente online

Imagine: Mold-Street

Proprietarii mașinilor, care dețin semnătura electronică, pot solicita online și obține în timp real încă două documente. Este vorba despre extrasul ce confirmă înmatricularea vehiculului și cel privind dreptul de proprietate asupra mașinii, scrie voceabasarabiei.md.

Acestea acte sunt solicitate, de obicei, pentru a fi prezentate, la cerere, în instanțele de judecată, la bănci, la Inspectoratul Fiscal, la companiile de microfinanțare, la lichidarea unui SRL etc. Noile servicii pot fi accesate online atât din Republica Moldova, cât și din străinătate. Cererea de solicitare online a serviciului se depune prin intermediul platformei servicii.gov.md iar achitarea se face prin intermediul Serviciului guvernamental de plăți electronice Mpay.

Extrasele solicitate online și primite instantaneu în format electronic costă cu 20% mai puțin decât documentele eliberate pe suport de hârtie.

De asemenea, serviciul va fi disponibil și pentru persoanele împuternicite prin MPower, programul cu ajutorul căruia o persoană, care deține semnătura electronică, poate împuternici un reprezentant să acționeze în numele și pe seama sa fără necesitatea de a prezenta procura notarială.

Expresul.md

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *