Evenimentele culturale ce vor avea loc la Ungheni în luna februarie, vor fi sub semnul dragostei și al poeziei

Imagine: Expresul

Se știe că luna februarie este remarcabilă prin două evenimente importante: ziua de naștere a poetului nostru Grigore Vieru și Dragobetele – ziua dragostei. Tocmai de aceea evenimentele culturale ale lui februarie au loc sub semnul dragostei și al poeziei.

Chiar în săptămâna curentă, pe 6 februarie, ungheneanca Natalia Mocan și-a lansat, la Casa Limbii Române, prima sa carte, întitulată „Flori de crin”. Tinerii din Ungheni s-au adunat la o cafea de suflet cu arhitectul Leonid Barsuvovschi, cetățean de onoare al municipiului Ungheni.

Urmează, pe 12 februarie, un master-class cu genericul „Căsuța strămoșească”, unde doritorii vor învăța cum să confecționeze din lut căsuțe, ei fiind îndrumați de profesorii de la Școala de Arte Plastice „Raisa Cojocaru”. În ziua în care Grigore Vieru ar fi împlinit 89 de ani, pe 14 februarie, vor avea loc depuneri de flori la bustul poetului din scuarul care-i poartă numele. Instituțiile de cultură și cele de educație vor organiza diverse evenimente dedicate celui care a fost Grigore Vieru. În aceeași zi, Centrul Cultural Multifuncțional „Regina Maria” va marca și Ziua Națională a lecturii.

La mijloc de Faur, pe 15 februarie, în sala mică a Palatului de Cultură va avea loc Seara de romanțe, iar pe 18 februarie tineri artiști din Chișinău vor prezenta, tot la Palatul de Cultură (sala mare), spectacolul „Spărgătorul de nuci”.

La 23 februarie, în ajunul Zilei dragostei – Dragobetele – tinerii sunt așteptați la Palatul de Cultură, unde li se pregătește un program variat, care să fie pe placul lor.

Pe 25 februarie, la Palatul de Cultură va avea lor un concert susținut de formația „Acord” și Adriana Ochișanu. În următoarele zile, pe 26 și, respectiv, 27 februarie, Școala de Muzică va organiza un eveniment cultural, dedicat aniversării de 105 ani de la nașterea compozitorului Alexei Stîrcea, iar Școala de Arte Plastice – o expoziție cu genericul „Ornament național”.

Luna se va încheia cu un master-clas de confecționare a mărțișoarelor, organizat pe 29 februarie la Casa Limbii Române, de către patru instituții de cultură: Școala de Muzică,Școala de Arte Plastice „Raisa Cojocaru”, Centrul Municpal pentru TINEri și gazda evenimentului – Casa Limbii Române.

Fiecare instituție, dar și Primăria municipiului Ungheni, va anunța despre fiecare eveniment în parte, cu indicarea orei la care începe, pe paginile sale de facebook. Urmăriți-ne!

În premieră, Gala valorilor feminine

Primăria municipiului Ungheni inițiază un nou eveniment, menit să aducă în prim-plan femeia. Vor fi aplaudate la scenă deschisă femeile din diverse domenii, iar selectarea acestora se va face urmare a propunerilor venite din partea unor instituții abilitate, a ONG-urilor și mass-media locale. Pentru a descoperi cât mai multe doamne active, cu povești interesante în spate, apelăm și la ajutorul dumneavoastră, stimați cititori. Propunerile dumneavoastră ne vor fi de un real folos. Telefonați la 078201203 (în perioada 12 – 25 februarie) sau scrieți la adresa de email: cts.ungheni@gmail.com

Vor fi selectate, la final, 10 nume de doamne care au realizări impresionante în diverse domenii, care au muncit conștiincios, zi de zi, mai bine de jumătate de secol, care au crescut mulți copii, care au dus numele Ungheniului departe în lume etc.

 

 

 

 

 

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *