Prestațiile sociale destinate membrilor familiilor veteranilor căzuți la datorie urmează să fie majorate

Imagine simbol, sursa: noi.md

Prestațiile sociale destinate membrilor familiilor veteranilor căzuți la datorie, și anume văduvelor de război, copiilor și părinților, urmează să fie majorate începând cu data de 1 martie. O prevedere în acest sens se conține într-un proiect înregistrat în Parlament.

Potrivit autorilor, propunerea vine în contextul în care din 1 ianuarie 2024, alocația lunară de stat acordată veteranilor de război a fost majorată cu o sumă fixă de 250 de lei, transmite jurnal.md cu referire la IPN.

În acest context, proiectul prevede majorarea alocațiilor și pentru alți participanți, din rândul militarilor la cel de-al Doilea Război Mondial. Conform estimărilor, 570 de persoane în total urmează să beneficieze începând cu 1 martie 2024 de majorarea alocațiilor lunare de stat cu o sumă fixă de 250 de lei.

Totodată, reprezentanții Casei Naționale de Asigurări Sociale (CNAS), comunică că au finanțat plata ajutorului material anual pentru persoanele cu dizabilităţi de pe urma participării la acţiunile de luptă din Afganistan şi pentru membrii familiilor participanţilor căzuţi la datorie în acţiunile de luptă din Afganistan. Valoarea finanțării a constituit 230 000 lei.

”În total, de ajutorul material anual vor beneficia 230  persoane. Pentru a ridica banii, beneficiarii urmează să se adreseze instituțiilor bancare sau la orice oficiu poștal din țară, unde primesc pensia, alocația, indemnizația sau altă prestație socială”, transmite CNAS. 

Expresul.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *