Poliția din Ungheni – la raport: În luna ianuarie s-a înregistrat o ușoară creștere a criminalității

Imagine simbol

În perioada lunii ianuarie, în Registrul de evidență a altor informații cu privire la infracțiuni și incidente au fost înregistrate și documentate 629 de informații, iar în Registrul de evidență a înștiințărilor referitoare la infracțiuni au fost înregistrate 63 de informații în baza cărora au fost intentate 43 de cauze penale.

Angajații echipelor de patrulare și reacționare operativă au intervenit la 405 apeluri ale cetățenilor. Potrivit lui Vasile Burlacu, șeful Inspectoratului de Poliție Ungheni, în luna ianuarie a acestui an au fost înregistrate 43 de infracțiuni, comparativ cu 39 înregistrate în perioada analogică a anului precedent. „Se atestă o ușoară creștere la nivelul criminalității.”, a subliniat Vasile Burlacu.

După genul de infracțiuni au fost înregistrate 10 cazuri de conducere a mijlocului de transport în stare de ebrietate, câte 6 cazuri de violență în familie și escrocherii, 4 cazuri de furturi, câte 3 cazuri de accidente rutiere și huliganism, câte 2 cazuri de viol, infracțiuni legate de circulația drogurilor, cruzime față de animale și câte un caz de delapidare a averii străine, răpire, violare de domiciliu, încălcarea ordonanței de protecție și violență săvârșită auspra unei persoane cu funcție de răspundere.

În perioada de raport, au fost anunțați în căutare 9 infractori. Tot în această perioadă, au fost reținuți 6 infractori, 5 din anul curent și unul din anul precedent.

În această perioadă, de către angajații poliției au fost întocmite, în total, 538 de procese verbale cu privire la contravenție, suma amenzilor aplicate fiind de 266 de mii 150 de lei, iar suma amenzilor achitate fiind de 115 mii 460 de lei.

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *