Permisele de conducere obținute în mod fraudulos vor fi anulate

Foto simbol. Sursa: ipn.md

Măsuri drastice împotriva fraudei la examenele auto. Directorul Agenției Servicii Publice, Mircea Eșanu, a declarat la emisiunea „La „La 360 de grade” de la Radio Moldova că documentele obținute în mod fraudulos vor fi anulate din oficiu de către Agenția Servicii Publice, transmite zugo.md.

„Noi avem toate dovezile că au fost fraudate examenele. Noi deținem toate înregistrările video și audio în care vedem că lumea cum se așază la computer să susțină proba teoretică și nu dă din deget sau nici din mouse, dar susține testele.”, spune Eșanu.

Potrivit sursei, în ultima perioadă au fost demiși șapte examinatori și urmează alte demiteri.

Amintim că oamenii legii au desfășurat recent percheziții în peste 10 sate din trei raioane din sudul Republicii Moldova, fiind vizate școli auto și subdiviziuni ale Agenției Servicii Publice, într-un dosar privind emiterea frauduloasă a permiselor de conducere. 15 persoane au statut de bănuit în acest dosar. Polițiștii au ridicat aproximativ un milion de lei.

Potrivit Poliției, permisele erau eliberate în unele cazuri și fără pregătire, admitere la examene ori susținerea lor. Iar printre „beneficiarii” acestor falsificări erau și persoane care nici măcar nu erau în Moldova în acea perioadă.

„După ce-și primeau banii (500-1000 de euro, în funcție de categoria auto sau urgență), directorii și angajații școlilor auto vizate introduceau ilicit în sistemele informaționale datele viitorilor deținători ai permiselor auto fraudate, care ulterior își primeau pachetul de documente pentru obținerea lor fără să fi frecventat orele teoretice sau practice. Astfel, actele obținute fraudulos erau folosite atât în Moldova, cât și peste hotare, fără ca sume importante de bani să fie achitate în bugetul de stat”, au menționat oamenii legii.

Expresul.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *