În toate școlile din țară se va desfășura Săptămâna Memoriei și Recunoștinței celor căzuți în războiul de pe Nistru

Imagine simbol: publika.md

La aproape 32 de ani de la începerea războiului de pe Nistru, astăzi, în școlile din Republica Moldova se lansează Săptămâna Memoriei și Recunoștinței. Astfel, până pe 2 martie în instituțiile de învățământ se vor organiza activități de sensibilizare și conștientizare a consecințelor conflictului din 1992. Acțiunea este organizată în baza unei circulare emise de Ministerul Educației și Cercetării (MEC).

În acest sens, Ministerul Educației și Cercetării se adresează întregii comunități educaționale cu îndemnul de a organiza întâlniri cu veteranii din localitate care au participat la războiul de pe Nistru pentru a susține un dialog dintre generații bazat pe responsabilitate, compasiune și respect.

Cadrele didactice vor desfășura lecții obligatorii de memorie și recunoștință în cadrul orelor de Istoria românilor și universală, Limba și Literatura română, Educație pentru societate, Dezvoltare personală, Artă plastică.

Pentru organizarea acestora, MEC recomandă utilizarea mai multor resurse didactice care sunt disponibile pe site-ul instituției.

Expresul.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *