De Dragobete, la Călărași, dragostea a plutit în aer. La propriu

Sursa foto: Facebook / Primăria orașului Călărași

Pe 23 februarie, în ajun de Dragobete, la Călărași, dragostea a plutit în aer. Șase cupluri tinere, elevi la șase instituții de învățământ din raionul Călărași, au participat la spectacolul-concurs „Dragobetele sărută fetele”, organizat de primăria orașului Călărași, Consiliul raional Călărași şi Centrul Cultural „Ion Ungureanu”

Cuplurile au concurat la cele patru probe: prezentarea perechilor, interpretarea imaginii, cât de multe știi despre dragobete şi proba talentelor, demonstrând cunoștințe vaste şi o pregătire foarte bună.

Juriul a avut o misiune extrem de dificilă de a alege câștigătorii, ascultând şi urmărind cu atenție prestația perechilor în scenă.

Elevii şi-au demonstrat creativitatea pe scena Centrului Cultural „Ion Ungureanu” şi au trăit cu bucurie fiecare clipă, încurajați de o sală plină de spectatori.

„Pentru noi a fost o experiență nouă, ne-a plăcut atmosfera, iar noi ne-am pregătit de etapa raională cu multă seriozitate”, a declarat la unison cuplul Adelina și Sorin de la Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri”.

„Luna februarie este luna dragostei, iar concurenții au trăit emoții frumoase în scenă susținuți şi ghidați de profesorii lor. La final primăria a oferit premiile, iar publicul – aplauzele binemeritate pentru munca şi talentul acestor tineri” a spus și Victor Ambroci, primarul orașului Călărași.

Fiecare elev participant s-a ales cu premii şi o diplomă cu următoarele nominalizări: Cel mai ingenios participant, Cel mai creativ participant, Cel mai muzical participant.

„Astăzi am fost alături de tinerii din raionul Călărași, iar juriul a decis ca de data aceasta să nu fie atribuite locuri ci nominalizări, pentru a scoate în evidență fiecare pereche care a participat, astfel înlăturându-se aspectul subiectivismului în aprecierea concurenților. Avem tineri talentați în raion care trebuie susținuți şi asta o vom face în continuare” a spus Margareta Florea, președinta juriului, dar și vicepreședinta raionului Călărași.

Dragobetele este celebrat anual pe 24 februarie și reprezintă sărbătoarea românească a iubirii.

Etimologic, cuvântul provine de la două cuvinte slave: „dragu” (care înseamnă drag) și „biti” (însemnând a fi). „Dragubiti” înseamnă așadar „a fi drag”, iar de-a lungul timpului, cuvântul a suferit transformări, ajungând să fie preluat ca „Dragobete”.

Mihai Doloton


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *