Trupele speciale de intervenție ca „Fulger”, „Scorpion” sau „Pantera” vor fi instruite de pușcașii marini ai SUA

Imagine: Ministerul Afacerilor Interne

O echipă de instructori din cadrul forțelor speciale ale pușcașilor marini, care fac parte din Forțelor navale ale SUA, este prezentă în Republica Moldova pentru a instrui trupele speciale de intervenție ale Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului de Protecție și Pază de Stat (SPPS) și Ministerului Justiției.

Instruirile practice ale forțelor de intervenție din cadrul Brigăzii cu destinație specială „Fulger”, Batalionului cu destinație specială „Scorpion”, Detașamentului cu destinație specială „Pantera” și ale forțelor speciale ale SPPS vor dura șase zile.

Ministerul Afacerilor Interne susține că luptătorii din cadrul trupelor speciale vor fi instruiți de pușcașii marini ai SUA să-și dezvolte abilitățile în domeniul antiterorist, astfel încât să poată anticipa și riposta în cazul unor eventuale atacuri teroriste.

Mai exact, echipa din SUA va preda cursuri teoretice cu privire la acordarea primului ajutor în câmpul de risc terorist și va desfășura instruiri practice comune de folosire a armamentului în cadrul unor simulări ale unor scenarii de amenințări teroriste.

De asemenea, trupele speciale din Republica Moldova vor avea parte de simulări ale unor intervenții antiteroriste în spații închise, dar și de trageri la țintă din mișcare asupra unor ținte mobile și staționare.

Instruirile practice au loc loc în cadrul cooperări strategice dintre Ministerul Afacerilor Interne și Ambasada Statelor Unite ale Americii la Chișinău.

Expresul.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *