Șapte instituții de învățământ din Ungheni vor fi implicate într-un program de predare-învățare, centrate pe elev

Imagine simbol, sursa: ipn.md

12 instituții de învățământ din raioanele Ungheni și Cahul au fost selectate pentru a participa în cadrul Programului de consolidare a practicilor inovative de predare-învățare, centrate pe elev. Inițiativa încurajează implicarea activă a elevilor în dezvoltarea de proiecte STEAM, valorificând astfel abilitățile dobândite în timpul orelor de clasă.

În acest context, 7 instituții de învățământ din raionul și municipiul Ungheni vor fi ghidate de experți locali și internaționali, profesorii și elevii dezvoltă proiecte STEAM cu impact asupra societății, utilizând cunoștințele acumulate la discipline precum Matematică, Chimie, Biologie etc.

  • IP Gimnaziul „Ion Vatamanu”, Pîrlița;
  • IP Liceul Teoretic „Gheorghe Asachi”;
  • IP Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”;
  • IP Liceul Teoretic „Ion Creangă”;
  • IP Liceul Teoretic „Elada”, Măcărești;
  • IP Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri”;
  • IP Liceul Teoretic Sculeni, Sculeni.

Printre proiectele care vor fi dezvoltate în perioada ianuarie-mai se regăsesc: o bibliotecă vie, un proiect de reciclare a deșeurilor organice prin utilizarea aptitudinilor STEAM ș.a. La fel, în cadrul programului profesorii vor învăța să integreze instrumentele Inteligenței Artficiale (AI) în procesul de predare-învățare.

Programul este dezvoltat sub egida Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova, în cadrul Programului „EU4Moldova: Regiuni Cheie”, finanțat de Uniunea Europeană European Union in the Republic of Moldova și implementat de UNICEF Moldova și UNDP Moldova, în parteneriat cu ATIC.

Imagine: UNICEF Moldova
Expresul.md

📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *