Peste 400 de agricultori vor primi ajutor suplimentar

Imagine simbol. sursa: agrotv.md

Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare (MAIA) a solicitat suplimentar acordarea a 50 milioane de lei (2,5 mln de euro) pentru anumite categorii de agricultori. Cererea vine după ce ministerul a finalizat procesul de analiză a datelor solicitate anterior de la direcțiile agricole raionale despre agricultorii care au semănat porumb și au fost afectați de seceta din vara anului 2023, transmite moldpres.md.

„În baza informațiilor furnizate, a fost propus Guvernului să fie instituită o măsură suplimentară de sprijin și anume: alocarea sumei de 50 de milioane de lei către 405 agenți economici, dintre care 392 sunt crescători de porumb, iar alți 13 sunt agricultori din nordul țării care au înregistrat pagube considerabile pe terenurile agricole după furtunile și grindina din 25 și 26 iulie 2023. Toți agricultorii dețin acte de constatare a pagubelor”, indică MAIA.

Pe parcursul anului trecut, imediat după intemperii, vicepremierul Vladimir Bolea a vizitat mai multe localități din nordul țării și a avut discuții cu agricultorii, venind cu promisiunea că situația va fi analizată și vor fi identificate posibilități ca fermierii, care au avut de suferit în urma calamităților, să beneficieze de suport.

Expresul.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *