„Coletul a ajuns la depozit, dar nu poate fi livrat” – un nou tip de fraudă care lasă moldovenii fără bani

Imagine simbol, sursa: tolpost.com

Coletul a ajuns la depozit, dar nu poate fi livrat! Acesta este un nou mesaj primit de moldoveni de la escrocii care vor să îi lase fără bani pe card. Mesajul SMS primit de cetățeni conține informații false despre necesitatea furnizării unor date suplimentare pentru a recepționa un presupus colet care urmează a fi livrat.

De asemenea, pot fi întâlnite și mesaje cu informații neautentice despre o ofertă greu de refuzat sau cu titlu gratuit. Pe lângă text, aceste mesaje vor include și un link, care vă redirecționează către un website fraudulos unde vi se solicită să introduceți datele bancare ale cardului dumneavoastră sau alte informații personale.

Cetățenii sunt avertizați că Poșta Moldovei expediază mesaje doar de la numărul 2525. Aceștia sunt rugați să nu acceseze linkuri dubioase, primite prin SMS, de la persoane necunoscute.

Clienților Poștei Moldovei li se recomandă fie vigilenți, să nu furnizeze date personale care se solicit și să nu achite sumele indicate în mesaje, ne-a comunicat purtătoarea de cuvânt a instituției, Tatiana Gangan.

„Poșta Moldovei expediază SMS de la numărul 2525, prin care informează clientul că trimiterea este în oficiul poștal și poate fi ridicată”, a precizat Tatiana Gangan.

Mai mult, prin intermediul unui astfel de link pot fi răspândite programe care vă pot infecta dispozitivul mobil, informează Poliția Republicii Moldova.

Astfel, poliția recomandă:

  • Nu accesați link-urile pe care le primiți;
  • Nu răspundeți la mesajele primite;
  • Marcați mesajele suspecte ca SPAM;
  • Descărcați aplicații numai din sursele oficiale;
  • Nu introduceți informații personale sau bancare pe site-urile neverificate;
  • Nu comunicați nimănui codul OTP primit de la bancă.
Imagine: Expresul

Expresul.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *