Primăriile pot primi un grant de până la 5 milioane de lei dacă inițiază procesul de amalgamare voluntară

Imagine simbol, sursa: casata.md

Primăriile din țară pot primi un grant de până la cinci milioane de lei. Banii vor fi oferiți în baza unui concurs și au drept scop inițierea procesului de amalgamare voluntară, scrie agora.md.

Administrațiile publice locale (APL) de nivelul întâi pot beneficia de granturi în valoare de la două la cinci milioane.

Banii vor fi oferiți în cadrul proiectului „Mă implic” (Faza II), care are drept scop consolidarea guvernării locale și sporirea accesului populației la servicii publice mai bune.

Asistența tehnică și suportul financiar sub formă de grant se va oferi grupurilor de APL-uri partenere în următoarele domenii: eficientizarea serviciilor publice administrative; îmbunătățirea serviciilor de gospodărie comunală; stimularea dezvoltării economice locale și/sau regionale.

Formularul de aplicare, criteriile de eligibilitate și de evaluare, informațiile privind procedura și termenii de aplicare sunt disponibile AICI, iar termenul-limită de depunere a dosarelor este 19 februarie 2024.

Informații suplimentare despre procedura de aplicare pot fi obținute în cadrul celor trei sesiuni de orientare ce se vor desfășura online pe 21 decembrie 2023, 17 și 23 ianuarie 2024.

Amintim că, Parlamentul a votat un proiect de lege care prevede crearea unui cadru normativ necesar pentru amalgamarea voluntară a unităților administrativ-teritoriale (UAT) de nivelul întâi.

Potrivit proiectului, amalgamarea voluntară presupune comasarea benevolă a două sau a mai multor unități administrativ-teritoriale de nivelul întâi (satele/comunele și orașele/municipiile), în baza deciziilor consiliilor locale, cu respectarea unor condiții, principii și proceduri

Expresul.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *