Compensații mai mari pentru veteranii de război și familiile acestora

Imagine simbol: publika.md

Parlamentul a adoptat, în prima și a doua lectură, un proiect de lege prin care statul sporește susținerea oferită pentru veterani și pentru familiile acestora.

Respectiv, veteranii de război care au participat la acțiunile de luptă pentru apărarea integrității teritoriale și independenței Republicii Moldova, persoanele care au luptat în Afganistan, participanții la cel de-al Doilea Război Mondial, precum și persoanele au rămas cu dizabilități în urma acestor conflicte, vor primi alocații mai mari cu 250 de lei, de la 1 ianuarie 2024. De majorare vor beneficia și soții / soțiile veteranilor din cel de-al Doilea Război Mondial, precum și unul dintre părinții participanților la acțiunile de luptă pentru apărarea integrității teritoriale și a independenței Republicii Moldova. Pentru alocațiile majorate, în bugetul de stat pe anul 2024 vor fi alocate 82 de milioane de lei, scrie jurnal.md.

Proiectul de lege aparține unui grup de deputați din Fracțiunea „Partidul Acțiune și Solidaritate”, care au mai propus modificarea cadrului normativ astfel încât alocația lunară de stat va fi stabilită indiferent de faptul dacă beneficiarii primesc sau nu pensii ori alocații sociale de stat.

De prevederile acestei inițiative legislative vor beneficia 26 910 persoane. 21 419 au luptat la acțiunile de luptă pentru apărarea integrității teritoriale și independenței Republicii Moldova. 5 351 au participat la acțiunile de luptă din Afganistan, iar 140 de persoane sunt participanți la cel de-al Doilea Război Mondial.

Expresul.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

2 Comments

  • Văduvele de veterani de razboi nu au mai primit nimic din anul 2018.

    Reply
  • La vaduve de razboi li sa dat gratitudine dar la văduvele de veterani de razboi nimicsi nimeni nu spune de ce au marginalizat văduvele de veterani de razboi .Din câte am înțeles nici nu mai sunt în viata vaduve de razboi dar li sa au oferit 35oode lei și ka care sunt vaduve de veterani de razboi zero lei.Oate este corect?

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *