Cine ar intra în parlament dacă duminica viitoare vor avea loc alegerile parlamentare

Imagine simbol

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare anticipate, în legislativ ar putea ajunge patru formațiuni politice, scrie IPN.

Cel puțin asta arată Barometrul Socio-Politic făcut public de IMAS.

Astfel, cele mai multe voturi le-ar acumula PAS – 34,7%, BCS ar acumula 30,4%, P Șansă – 13,5% iar Partidul Nostru ar fi la limită cu 5,7%. Restul formațiunilor politice nu ar trece pragul electoral.

Cât privește șeful statului, per general respondenții sondajului consideră că cel mai bun președinte pe care l-a avut până acum Republica Moldova este Vladimir Voronin – 26%, Igor Dodon și Maia Sandu au acumulat practic același scor – 22,9% și, respectiv, 22,5%, iar Mircea Snegur – 10,3%.

O treime din respondenți cred că Maia Sandu merită să câștige încă un mandat de președinte, în timp ce 62% cred că mai bine să vină altă persoană în această funcție. 45% spun că promisiunea privind avansarea pe spre UE a fost îndeplinită în mare măsură sau în totalitate. Două treimi din participanții la sondaj și-ar dori ca alegerile prezidențiale să aibă loc în aceeași zi cu alegeri parlamentare anticipate.

Sondajul mai arată că, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidențiale, Maia Sandu ar acumula 30% din sufragii, Igor Dodon – 24%, Ion Ceban – 8%. Principalul oponent al Maiei Sandu la alegerile prezidențiale din 2024 ar fi Igor Dodon, consideră 37% din respondenți.

Cercetare sociologică a fost realizată la comanda companiei „Public Media” în perioada 29 noiembrie – 16 decembrie 2023, pe un eșantion de 954 de respondenți. Marja de eroare a sondajului este de ±3,2%. De menționat că rezultate includ doar respondenți care nu fac parte din diasporă.

Expresul.md

Imagine: noi.md

📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *