Au început operațiunile „Autobuz” și „Taxi”. Polițiștii vor verifica condițiile în care sunt transportați pasagerii

Sursa: moldpres.md

Începând cu ziua de azi, pe întreg teritoriul țării, polițiștii desfășoară operațiunile „Autobuz” și „Taxi”. În cadrul acestora vor fi verificate condițiile în care sunt transportați pasagerii, informează MOLDPRES. Operațiunea va dura 10 zile.

Potrivit Inspectoratului General al Poliției, scopul acțiunii respective este de a responsabiliza şoferii şi administratorii rutelor privind respectarea regulilor de circulație și de exploatare tehnică a unităților de transport. Totodată, se urmărește diminuarea numărului de accidente rutiere cu implicarea transportului public. La fel, vor fi verificate și autobuzele care transportă elevii.

Astfel, va fi monitorizată: respectarea limitei de viteză; respectarea numărului de pasageri care pot fi transportați; dacă mijlocul de transport a fost sau nu supus reviziei tehnice; dacă șoferii au consumat sau nu substanțe interzise sau alcool; dacă conducătorul auto dispune de categoria respectivă; oprirea și staționarea neregulamentară.

În acest context, polițiștii au îndemnat șoferii să respecte Regulamentul Circulației Rutiere, astfel ca fiecare pasager și participant la trafic să fie în siguranță.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *