Un bărbat din raionul Ungheni riscă până la 15 ani de închisoare pentru comercializarea drogurilor în cantități angro

Imagine: Poliția Republicii Moldova

Un bărbat din raionul Ungheni a fost reținut pentru comercializarea drogurilor în cantități angro. Potrivit datelor oferite de Poliția Republicii Moldova, bărbatul este un membru activ a unei grupări infracționale specializate în comercializarea drogurilor în cantități angro prin intermediul magazinelor online.

Timp de 2 luni, polițiștii  au documentat activitatea infracțională a unui bărbat de 27 ani din raionul Ungheni.

Urmare a investigațiilor demarate, s-a stabilit faptul că figurantul a aderat la un grup infracțional specializat în transportarea și realizarea drogurilor prin intermediul magazinelor online, astfel fiindu-i atribuit rolul de depozitar curier.

Acesta a închiriat un apartament în municipiul Chișinău unde erau păstrate drogurilor primite și reambalarea acestora în cantități mai mici de 100 gr. până la 1 kg. cu ulterioara plasare a acestora în ascunzișuri pe teritoriul țării. De asemenea, pentru a nu face naveta zilnic Ungheni-Chișinău a închiriat încă un apartament unde locuia. 

La  începutul lunii noiembrie 2023,  suspectul  a fost reținut în municipiul Chișinău, iar în unul din apartamente, oamenii legii au depistat și ridicat cântare electronice la scara mică, vacumator pentru ambalarea drogurilor, pachețele ziplook pentru ambalarea drogurilor, telefoane mobile utilizate la săvârșirea infracțiunii,  aproximativ 500 de gr droguri sintetice de tip Mefedron, 3 kg de marijuană și 3,6 kg droguri de tip Hașiș.

Pe numele acestuia a fost eliberat mandat de arest pe un termen de 30 de zile.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru punerea în circulație a drogurilor în proporții deosebit de mari. Conform legislației în vigoare persoana culpabilă de asemenea infracțiune riscă închisoare  de la 7 la 15 ani.

Imagine: Poliția Republicii Moldova

Expresul.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *