La Țibirica au fost renumărate buletinele de vot pentru alegerea primarului. Care este rezultatul

Duminică, 26 noiembrie 2023, la Țibirica, raionul Călărași s-au renumărat voturile. Decizia a venit din partea Comisiei Electorale Centrale, după contestația depusă de Ion Iurcu, candidat la funcția de primar al comunei Țibirica, din partea Partidului Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate”

Un singur vot a făcut diferența în turul doi al alegerilor locale generale din 19 noiembrie 2023 desfășurat la Țibirica. Ion Iurcu, candidatul PAS a pierdut alegerile la doar un vot diferență de contracandidatul său Iacob Proscurov.

Comisia Electorală Centrală a acceptat solicitarea de renumărare a buletinelor de vot venită din partea lui Ion Iurcu, iar duminica trecută s-a efectuat exercițiul. În rezultatul renumărării, ambii concurenți electorali au rămas cu un vot în minus. Respectiv, Ion Iurcu a rămas cu 374 de voturi, iar Iacob Proscurov, cu 375.

Contactat de Expresul, Gheorghe Iosob, președintele Consiliului electoral al circumscripției electorale raionale Călărași, nr. 9, a declarat că renumărarea voturilor s-a efectuat în conformitate cu hotărârea CEC, după ce buletinele au fost aduse de către colaboratorii Inspectoratului de Poliție la secția de votare, iar întregul proces de renumărare a fost înregistrat video.

Se pare că securea războiului nu a fost încă  îngropată între cei doi concurenți electorali, care au mai fost anterior primari la Țibirica.

”La data de 27 noiembrie 2023 am primit o nouă contestație din partea lui Ion Iurcu, candidat la funcția de primar al comunei Țibirica, din partea Partidului Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate”. La moment aceasta se examinează și urmează să luăm o decizie în acest sens” a declarat Gheorghe Iosob.

Doina Chicu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *