Duminică va avea loc turul 2 al alegerilor locale generale. CEC a prezentat informații despre profilul candidaților la funcția de primar

Imagine simbol, sursa: IPN

Comisia Electorală Centrală a prezentat informații despre profilul candidaților la funcția de primar în cadrul turul doi al alegerilor locale generale, care va avea loc duminică, 19 noiembrie curent.

Turul doi de scrutin va avea loc în 16 localități din raionul Ungheni. Este vorba de: municipiul Ungheni, orașul Cornești, Boghenii Noi, Cioropcani, Florițoaia Veche, Măcărești, Petrești, Pîrlița, Sculeni, Todirești, Valea Mare, Bumbăta, Bușila, Măgurele, Cetireni, Rădenii Vechi. La fel și în 7 localități din raionul Călărași se va desfășura cel de-al doilea tur al scrutinului. Este vorba de: orașul Călărași, satul Buda, Țibirica, Frumoasa, Horodiște, Păulești și Pîrjolteni.

În total, turul 2 se va desfășura în 273 de localități din țară. Conform informațiilor statistice, din cei 544 de candidați la funcția de primar, 488 sunt desemnați de partide politice (348 bărbați și 140 femei), iar 56 sunt independenți (38 bărbați și 18 femei).

În buletinul de vot vor fi înscriși câte doi candidați, cei care au acumulat cel mai mare număr de voturi în primul tur al alegerilor. Excepție fac satul Cotova, din raionul Drochia și comuna Todirești din raionul Ungheni, unde, în buletinul de vot, va fi înscris câte un singur candidat.

Din numărul total al candidaților, 158 sunt femei (29,05%) și 386 sunt bărbați (70,95%). Conform criteriului de vârstă, 77 de candidați (14,15%) au între 23 și 35 de ani, 186 de candidați (34,19%) au între 36 și 50 de ani, 275 de candidați (50,55%) au între 51 și 70 de ani și șase candidați (1,10%) au peste 71 de ani.

Potrivit legislației electorale, în turul doi de scrutin, alegerile se declară valabile în fiecare circumscripție electorală, dacă la ele participă cel puțin 20 la sută din numărul persoanelor înscrise în listele electorale din acea localitate.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *