Atenție! Șoferii care nu și-au echipat mașinile cu pneuri de iarnă riscă sancțiuni

Imagine simbol, sursa: shopghid.ro

Șoferii care nu și-au echipat mașinile cu pneuri de iarnă riscă sancțiuni. Totodată, deplasarea acestor autovehicule poate fi restricționată, informează moldpres.md.

Potrivit Inspectoratului General al Poliției (IGP), oamenii legii efectuează verificări în traficul rutier pentru a stabili dacă autovehiculele au fost echipate pentru sezonul de iarnă.

„Chiar dacă am emis o recomandare în acest sens înainte să ningă, mulți șoferi au ignorat-o și se expun în continuare riscului, provocând accidente rutiere. Pentru ca iresponsabilitatea lor să nu provoace victime în continuare, polițiștii fac verificări în trafic, iar șoferii care nu și-au echipat mașinile pentru sezonul de iarnă, riscă sancțiuni și restricționarea deplasării”, a precizat IGP.

Instituția a informat că o parte din drumurile țării sunt acoperite cu zăpadă, gheață sau polei. În acest context, se solicită ca cei care încă nu și-au echipat mașinile corespunzător – să o facă cât mai rapid.

De asemenea, șoferii sunt îndemnați să adapteze în permanență viteza la condițiile meteo și de drum și să păstreze o distanță mai mare între autovehicule.

Expresul.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *