De unde vin cele mai multe transferuri de bani în Republica Moldova

Imagine simbol, sursa: noi.md

Germania și Israelul sunt topul țărilor, de unde moldovenii trimit cei mai mulți bani acasă. În al doilea trimestru al acestui an, moldovenii au primit de peste hotare circa 464 de milioane de dolari, cu aproximativ 4 la sută mai puțin față de aceeași perioadă a anului trecut.

Cele mai multe mijloace financiare sau circa 358 de miloane de dolari au ajuns în Republica Moldova prin intermediul sistemelor de remitențe.

Germania a depășit Rusia și Israelul, devenind principala sursă de transferuri de bani în Republica Moldova. În trimestrul al doilea, viramentele din Germania au constituit 65 de milioane de dolari, fiind în creștere cu aproape 18%, iar cele din Israel au fost în valoare de 64,59 milioane de dolari, scrie radiomoldova.md.

În același timp, transferurile din Rusia au scăzut aproape în jumătate și au constituit 59,53 milioane de dolari. Totodată, Italia, SUA, Marea Britanie, Irlanda, România și Belgia rămân în topul țărilor cu cele mai multe transferuri de bani pentru Republica Moldova.

Menționăm că potrivit datelor oferite de Banca Națională, în fiecare an, aproximativ 1,8 miliarde de dolari ajung în Republica Moldova prin scheme ilicite de comerț.

Expresul.md

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *