Costul poliței de asigurare nu se va schimba anul viitor

Sursa foto: moldstreet.md

Costul poliței de asigurare medicală obligatorie nu se va schimba anul viitor. Aceasta va rămâne la prețul de 12 636 de lei. De asemenea, rămân în vigoare și facilitățile dacă polița va fi procurată în primele trei luni ale anului. În funcție de categoria beneficiarului, aceasta va costa între 1014 și 4056 de lei, transmite moldova1.md.

„Va rămâne nouă procente cuantumul primei de asigurare obligatorie în mărime procentuală, din salariu și alte recompense, și mărimea primei de asigurare obligatorie de asistență medicală integrală va fi de 12 mii 636 de lei”, a declarat Ion Dodon, director general al Companiei Naționale de Asigurări în Medicină (CNAM).Pentru a evita presiunea financiară asupra persoanelor care nu s-au asigurat în mod individual, răspunderea contravențională pentru neachitarea în termen, adică până în 31 martie, a primelor de asigurare, a fost exclusă.

Potrivit CNAM, pentru anul viitor, Fondul Asigurărilor Obligatorii de Asistență Medicală este planificat la nivelul de 14,5 miliarde de lei, atât la venituri, cât și la cheltuieli.

Cei mai mulți bani, potrivit instituției, vor fi prevăzuți pentru creșterile salariale ale lucrătorilor medicali, pentru extinderea listei medicamentelor compensate sau pentru tratamentul accidentelor vasculare cerebrale.

Expresul.md

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *