Circa 240 gospodării din raionul Ungheni se vor putea racorda la rețeaua de distribuție a gazelor

Sursa foto: a-tv.md

Circa 240 gospodării din localitățile deservite de întreprinderea „Ungheni-gaz”, se vor putea racorda la rețeaua de distribuție a gazelor în viitorul apropiat. Și asta pentru că au fost finalizate lucrările planificate de extindere a acesteia pentru anul curent.

Astfel, in satul Măcărești, raionul Ungheni, au fost construite 43 de ieșiri de gaze (puncte de racordare), în satul Agronomovca aceasta cifră ajunge la 38, în satul Petrești – 66, în satul Frăsinești au fost instalate 61 de ieșiri, iar în satul Șicovăț – 17. În plus, rețeaua a fost extinsă și in satul Dereneu, raionul Călărași, unde numărul de consumatori noi va ajunge la 18 unități.

În total, în localitățile menționate au fostconstruie circa 12 kilometri de conducte de gaze de presiune medie și joasă, precum și au fost instalate mai multe puncte de reglare a gazelor de tip dulap. În majoritatea gospodăriilor s-au construit deja rețele interne, iar procesul de conectare în unele localități va demara săptămâna viitoare, în timp ce în alte sate acesta este în derulare.

Per total pe țară se vor poza circa 99,3 kilometri de gazoduct, iar lucrările sunt efectuate în 49 de localități din țară. Numărul consumatorilor noi prognozați va constitui, la primă etapa, cca 1730, cu posibilitatea să fie dublat în perioadă următoare.

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *