Tancul de la Cornești a fost vandalizat

Tancul de la Cornești a fost vandalizat. Încidentul s-a produs în acest weekend, atunci tancul a fost adaptat și inscripționat cu mesajul care devenit celebru în războiul provocat de Rusia în Ucraina: „Tancule rusesc, du-te ***”.

Primara orașului Cornești, Vera Buga, a declarat, inițial, pentru Ziarul de Gardă că nu știe despre incident. Ulterior a revenit cu un apel și a spus că inscripția a fost confirmată de polițistul de sector și că astăzi, 11 septembrie, obiectul urmează să fie revopsit.

„(…) Eu am telefonat polițistul de sector. Venind dinspre Ungheni a observat și el acest mesaj (…). Cred că e din această noapte. Dacă se întâmpla ieri, eu la sigur avea să știu. Am telefonat persoana care are grijă de amenajare, ca să nu fie buruieni și gunoaie primprejur. O să organizez azi, o să șteargă inscripția, îl va aduce în ordine (…). Până acum nu a fost depusă nicio plângere. Iată acum polițistul de sector a făcut fotografii și a înștiințat comisariatul de poliție (…)”, a declarat Vera Buga.

Menționăm, că tancul a mai fost vandalizat și anul 2018, atunci Expresul.md a scris despre faptul că peste tancul de la Cornești au fost aruncate kilograme întregi de vopsea în culorile tricolorului iar socialiștii au reacționat. Ulterior, și tancul, și postamentul, au fost vopsite din nou.

Tancul IS-3, denumit după dictatorul Iosif Stalin, a fost printre cele mai moderne modele ale Uniunii Sovietice. Deși nu a avut parte de acțiune în timpul celui de-al doilea război mondial, tancul IS-3 a fost folosit pentru suprimarea Revoluției din Ungaria din 1956 de către URSS, dar și în alte conflicte în perioada războiului rece.

Expresul.md

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *