Lucrările de extindere a capacității Stației de epurare a apelor uzate din orașul Călărași sunt în plină desfășurare

Imagine: ADR Centru

Lucrările de extindere a capacității Stației de epurare a apelor uzate din orașul Călărași sunt în plină desfășurare, anunțul a fost făcut de Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Centru, care monitorizează lucrările în desfășurare în cadrul proiectului regional „Îmbunătăţirea nivelului de trai în localităţile raioanelor Călăraşi şi Străşeni prin asigurarea accesului populaţiei la sistemele centralizate de canalizare”.

Potrivit repezentanților ADR Centru, la moment se lucrează la reabilitarea și extinderea stației de epurare a apelor uzate din oraș, prin instalarea a 2 reactoare de epurare biologică suplimentare. Tot în cadrul proiectului, în satul Nișcani, au fost monitorizate lucrările de construcție a rețelei interne, dar și a celor două puncte de subtraversare din localitate.

Amintim că în cadrul aceluiași proiect, în luna august curent, au fost recepționate lucrările de construcție a rețelei de canalizare pe trei străzi importante din orașul Călărași. La această etapă, circa 60 de gospodării au acces liber pentru conectarea și utilizarea serviciului de evacuare a apelor uzate centralizat.

Proiectul, implementat de ADR Centru și susținut financiar din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL). Grație acestui proiect peste 4500 de locuitori din orașul Călărași și satul Nișcani vor avea acces la sistemele centralizate de canalizare. Potrivit contractului de antrepriză, finalizarea lucrărilor este planificată pentru vara anului 2024.

Imagine: ADR Centru

Expresul.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *