Republica Moldova a recepționat un lot de 200 de mii de doze de vaccin antigripal

Imagine: Ministerul Sănătății

Un lot de 200 de mii de doze de vaccin antigripal a sosit în Republica Moldova. Acesta a fost recepționat luni, 18 septembrie, la depozitul național de vaccinuri din cadrul Agenţiei Naționale pentru Sănătate Publică.

Potrivit Ministerului Sănătății, vaccinul, compoziția căruia corespunde recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății, a fost stocat în condiții sigure în Depozitul Național de Vaccinuri ale Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP).

Vaccinul respectiv este produs în Olanda și are o valoare de peste 20,5 milioane de lei. Banii vor fi alocați din fondul măsurilor de profilaxie al Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină.

Acesta este omologat în Republica Moldova, iar componenţa acestuia corespunde celei recomandate de Organizația Mondială a Sănătății pentru emisfera de nord, sezonul 2023-2024.

Lotul urmează a fi distribuit centrelor de sănătate publică din Republica Moldova. Ulterior, va fi transportat, conform planurilor existente de imunizare, în instituțiile medico-sanitare pentru vaccinarea contingentelor profesionale și grupurilor cu risc sporit de îmbolnăvire la gripă, fiind vorba în mod prioritar de persoane cu maladii cronice și imunitate compromisă, vârstnici, gravide, lucrători medicali și angajați ai structurilor de forță.

Vaccinarea contra gripei poate fi efectuată concomitent cu vaccinarea contra infecției COVID-19.

”Vaccinarea este cea mai sigură și eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirilor cauzate de gripă. Vaccinarea contra gripei contribuie la reducerea riscului de dezvoltare a formelor severe de boală, prevenirea complicațiilor, spitalizării și deceselor cauzate de gripă”, precizează Ministerul Sănătății.

Expresul.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *