Mii de copii din Republica Moldova și din România vor primi ghiozdane și rechizite școlare gratis

Imagine simbol, sursa: mamaplus.md

Mii de copii din Republica Moldova din România și din diaspora românească vor beneficia de ghiozdane și rechizite școlare necesare pentru începutul anului școlar, urmare a campaniei de caritate „Ghiozdănelul” inițiată de Boris Volosatîi, vicepreședintele Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării a Parlamentului României, împreună cu echipa, transmite IPN.

Potrivit unui articol publicat pe site-ul  Mitropoliei Basarabiei, scopul acestei campanii este „de a aduce un strop de bucurie și de sprijin în viața copiilor care provin din medii defavorizate. Un număr semnificativ de 30.000 de copii din România, Republica Moldova și diaspora românească vor beneficia de această inițiativă. În duhul solidarității românești, această campanie transcende granițele și aduce împreună diferite comunități într-un efort comun pentru binele copiilor”.

Ghiozdanele și rechizitele vor fi distribuite către familiile social-vulnerabile, școli, licee, centre de plasament pentru refugiați și bisericile subordonate Mitropoliei Basarabiei din diferite localități. „Această inițiativă sprijină educația copiilor, dar și consolidează legăturile dintre comunitățile românești. „Ghiozdănelul” devine astfel o expresie a solidarității și responsabilității față de viitorul generațiilor tinere. Această campanie caritabilă reconfirmă importanța implicării sociale și a sprijinului reciproc în construirea unei societăți mai bune și mai incluzive”, mai scrie în textul citat.

Expresul.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *