Grație unei platforme digitale, părinții vor avea mai mult sprijin la creșterea și îngrijirea copiilor

parinteste.md

O platforma digitală special concepută pentru a sprijini consolidarea abilităților și capacităților părinților și familiilor de a-și crește și îngriji copiii a fost creată, numită parinteste.md. Pe această platformă, orice persoană poate să găsească informații utile și necesare în educarea minorilor, scrie radiomoldova.md. 

Aceasta a fost creată de către o organizație neguvernamentală „Copil, Comunitate, Familie”. Liliana Rotaru, președinta organizației, a accentuat că platforma este una flexibilă și poate fi modificată după necesitățile societății. „Astfel, această platformă va oferi niște învățături, niște sfaturi, niște conținuturi foarte bine alese, dar totodată va permite un schimb de experiență între părinți, pentru că părinții, până la urmă, sunt principalii specialiști în creșterea copiilor lor”, a menționat Liliana Rotaru.

Alexei Buzu, ministrul Muncii și Protecției Sociale, a subliniat că misiunea instituției este crearea condițiilor incluzive pentru toți copii: „Noi vrem să împuternicim părinții ai căror copii au dizabilități, au nevoi speciale și au nevoie de acces la anumite servicii și prestații. În cadrul ministerului, noi credem foarte mult în împuternicirea părinților, trebuie să le dăm toate instrumentele posibile, toate informațiile necesare pentru ca aceștia să poată beneficia de tot sprijinul necesar”.

Platforma parinteste.md dispune de instrumente de sprijin pentru părinți dar și de un chat cu psihoterapeuți, în care aceștia pot discuta despre problemele cu care se confruntă în educarea copiilor.

Expresul.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *