Strada Alexandru Boico din municipiul Ungheni a fost renovată total

Strada Alexandru Boico din municipiul Ungheni a fost renovată și inaugurată oficial pe 28 august, chiar de hramul municipiului Ungheni. Aceasta a presupus renovarea infrastructurii rutiere de 0,7 km, aplicarea bordurilor, marcajului longitudinal și transversal, instalarea a 50 de indicatoare rutiere, amenajarea a șase intrări în curți, a zonei verzi, două treceri pietonale și  instalarea iluminării.

Lucrările de renovare în valoare de peste 420.000 euro au fost efectuate cu sprijinul programului „EU4Moldova: Regiuni-cheie”, finanțat de UE și implementat de PNUD și UNICEF și cu contribuția primăriei municipiului Ungheni.

„Uniunea Europeană susține dezvoltarea comunităților locale în Ungheni prin intermediul programului „EU4Moldova: Regiuni-cheie”. O componentă semnificativă din cadrul programului este dedicată îmbunătățirii infrastructurii publice. O infrastructură dezvoltată, precum este Strada Boico, este importantă pentru locuitorii din Ungheni, deoarece oferă acces facil, sporește mobilitatea, iar orașele și localitățile devin mai dinamice. De asemenea, aceasta oferă oportunități de dezvoltare economică, crește atractivitatea locurilor, îmbunătățind mijloacele de trai ale populației. Mă bucur să văd că regiunea Ungheni este capabilă să atragă fonduri UE din surse diverse și implementează proiecte cu succes. Felicit autoritățile locale și locuitorii din Ungheni și sper să se bucure de drumul nou renovat”, a declarat Jānis Mažeiks, Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova.

Îmbunătățirea infrastructurii rutiere contribuie la decongestionarea traficului rutier de pe artera principală a orașului, oferă condiții îmbunătățite pentru transportul auto și acces către zonele cu dezvoltare economică. Totodată, sunt reduse costurile de construire, întreținere și reparare a drumurilor adiacente, care anterior erau supra-exploatate.

„Strada Boico este una dintre arterele importante ale municipiului Ungheni care, de la construirea ei, în 1972, nu a fost reparată capital niciodată. Suportul oferit de Uniunea Europeană pentru reabilitarea acesteia a fost mai mult decât binevenit. Cu siguranță, mii de locuitori și vizitatori ai municipiului Ungheni  vor aprecia ceea ce s-a făcut. Datorită Programului „EU4Moldova: Regiuni-cheie”, acum avem în Ungheni încă o stradă care corespunde tuturor rigorilor, fapt  pentru care suntem recunoscători atât finanțatorilor, cât și executorilor lucrărilor”, a declarat Alexandru Ambros, primarul municipiului Ungheni.

Lucrările de construcție s-au desfășurat în perioada octombrie 2022 – iulie 2023.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *