Nu contează câți bani vrei să schimbi, vei fi nevoit să prezinți buletinul de identitate

Imagine: ziarulnational.md

Prezentarea buletinului de identitate la casele de schimb valutar devine obligatorie, indiferent de sumă. Un asemenea amendament a fost înregistrat la legea pentru combaterea spălării banilor. Anunțul a fost făcut, pe 16 august, de depustatul Radu Marian.

Recent, Parlamentul votat modificări la legea pentru combaterea spălării banilor prin care cei care doresc să facă schimb valutar cu sume mai mari de 10.000 lei trebuie să prezinte actul de identitate. Potrivit lui Radu Marian, la analiza implementării legii, s-a constatat că această normă poate fi ocolită prin mai multe metode, inclusiv prin eliberarea mai multor bonuri fiscale pentru sume mai mari de 10 mii lei, anunță Noi.md.

„Pentru a avea mai multă siguranță că această măsură funcționează, am înregistrat un amendament prin care stabilim că prezentarea actelor de identitate la efectuarea operațiunilor de schimb valutar devine obligatorie, indiferent de sumă. În toată Europa există o practică similară, inclusiv în România, unde se solicită un act de identitate indiferent de suma schimbată”, a scris parlamentarul pe canalul său de Telegram.

Deputatul a menționat că acest amendament este unul important în contextul eforturilor formațiunii de guvernare în combaterea finanțării ilegale a grupărilor criminale deghizate în partide politice.

Expresul.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *