La Grădinița „Steluța” va fi creată o nouă grupă de creșă publică

După ce, în luna aprilie a fost lansat Proiectul „Eficientizarea energetică a grădiniței „Steluța” din municipiul Ungheni”, iată că acum un nou proiect e pe cale să înceapă aici – Crearea unei noi grupe de creșă publică în instituția de educație timpurie „Steluța”. Proiectul respectiv a fost acceptat spre finanțare din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală.

Astfel, va fi renovat în totalitate un spațiu de 121 metri pătrați, fiind schimbată pardoseala, fiind renovați pereții și tavanele. Totodată, va fi amenajat un grup sanitar pentru copii.
Grupa de creșă va avea capacitatea de 25 de locuri.

De notat că, anterior, la această grădiniță au avut loc lucrări de reparație capitală a rețelei de canalizare exterioară, a sistemului de ventilare a blocului alimentar, a unui foișor dublu, au fost amenajate căile de acces.

Grădinița „Steluța” este una dintre cele mai mari instituții de educație timpurie din municipiul Ungheni, aici fiind înscriși peste 320 de copii. Totodată, se atestă și cea mai mare cerere de înmatriculare comparativ cu alte instituții, dat fiind faptul că grădinița este amplasată în cel mai aglomerat sector.

La momentul de față, în municipiul Ungheni funcționează 7 instituții preșcolare, unde sunt înscriși 2056 de copii cu vârsta cuprinsă între 2 și 7 ani (1085 fete și 971 băieți, inclusiv 73 copii cu cerințe educaționale speciale). Din numărul total al copiilor din grădinițe, 365 au vârsta de 2-3 ani, pentru ei fiind deschise 15 grupe de creșă.

Expresul.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *