FOTO / Expoziția ,,33+3+3 poeme în imagini” a ungheneanului Vasile Șoimaru a fost lansată la biblioteca din Ungheni

Vineri, 25 august, la Biblioteca Publică Raională „Dimitrie Cantemir” din Ungheni a  fost lansată expoziția ,,33+3+3 poeme în imagini”, a ungheneanului Vasile Șoimaru.

Sala de expoziții „Vasile Șoimaru” de la bibliotecă a fost arhiplină de prieteni și cunoscuți ai lui, iar pereții au fost acoperiți de cele peste 40 de fotografii realizate de Vasile Șoimaru de-a lungul celor 33 de ani de independență ai Republicii Moldova. „Nu sunt modificate sau retușate, sunt fotografiile așa cum le-am văzut eu de-a lungul acestor ani. Eu fotografiez din 1994 și sunt milionar în fotografii, de aceea mi-a fost foarte greu să selectez doar câteva pentru a le expune aici, la bibliotecă”, a spus Vasile Șoimaru.

Împreună cu autorul au venit și scriitorii Vladimir Beșleagă și Eugenia David. În acea zi, amintirile au curs gârlă, punându-se accent pe carte, prietenie și omenie.

Cu un program artistic la eveniment au venit elevii de la gimnaziul ,,Paul Mihail” din satul Cornova, localitatea de baștină a lui Vasile Șoimaru. „Împreună cu colegii și copiii am savurat cu plăcere aceste fotografii și ne-am convins că ați depus multe emoții și suflet în fiecare fotografie”, a menționat și Ana Jantovan, directoarea gimnaziului.

Vasile Șoimaru a adus în dar bibliotecii Declarația de Independență semnată repetat în 2009.

Expoziția a fost vernisată, în luna mai, și în Parlamentrul Republicii Moldova.

Aceasta este dedicată aniversării a 33 de ani de la primele alegeri parlamentare, libere și democratice (din 1990), începutul activității primului Parlament (cel al Independenței), adoptarea tricolorului ca drapel de stat, alegerea primului Guvern democratic și 32 de ani de la schimbarea denumirii fostei republici unionale RSSM în Republica Moldova, dar și adoptarea Declarației de Suveranitate.

Notă: Vasile Șoimaru este născut în s. Cornova, r. Ungheni. Este conferențiar universitar, doctor în economie, semnatar al Declarației de Independență, deputat în primul Parlament.

 

 

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *