FISC: Timp de 4 zile serviciile electronice nu vor fi disponibile

În perioada 11-14 august 2023 serviciile electronice nu vor fi disponibile, anunțul a fost făcut de Serviciul Fiscal de Stat (SFS). În această perioadă serviciile se vor afla  într-un amplu proces de reconfigurare pentru a fi îmbunătățită securitatea informațională și de a fi oferite servicii mai bune și mai eficiente.

”Serviciul Fiscal de Stat are drept scop susținerea activității economice neîntrerupte a contribuabililor, motiv pentru care în perioada 11-14 august curent, va permite utilizarea formularelor tipizate de document primar cu regim special „factura fiscală” tipărite centralizat aflate în stoc”, scriu reprezentanții SFS.

De asemenea, se va permite imprimarea facturilor fiscale cu atribuirea în prealabil a seriei și diapazonului de numere prin SIA „Comandarea online a formularelor tipizate”.

Alternativa respectivă este oferită în contextul în care, la data de 11 august 2023, începînd cu ora 17:00, va avea loc sistarea mecanismelor de autentificare în SIA „Cabinetul personal al contribuabilului”, portalurile servicii.fisc.md, raportare.gov.md, precum și accesarea sistemelor informaționale „Declarație electronică”, „e-Factura”, „Contul curent al contribuabilului” și „Colectarea informațiilor din surse indirecte”, astfel sistemele informaționale destinate contribuabililor, precum și funcționarilor fiscali nu vor fi disponibile pentru accesare.

Expresul.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *