COVID-19 nu a dispărut. Au crescut cazurile de îmbolnăvire

Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP) a anunțat că, în ultima săptămână, pe teritoriul țării noastre au fost înregistrate 138 de cazuri de COVID-19 de 2,4 ori mai mult decât săptămâna precedentă, când au fost raportate 54 de cazuri. Tot în ultima săptămână a fost înregistrat un caz de deces, comunică moldpres.md.

Potrivit sursei citate, numărul de cazuri COVID-19 în rândul copiilor până la 14 ani în luna iulie a fost mai mare (nouă cazuri), comparativ cu luna iunie, când au fost înregistrate opt cazuri.

În luna iulie, o persoană a murit răpusă de COVID-19, mortalitatea pe parcursul lunii menționate fiind de 0,03 decese la 100 mii populație, cu o descreștere cu 83,3% comparativ cu luna anterioară.

Epidemiologii reiterează că COVID-19 nu a dispărut și, având în vedere fluxul sporit la frontiera de stat, circulația cetățenilor pentru plecarea și revenirea din vacanță, formarea colectivităților de copii în instituțiile de educație timpurie și învățământ, reamintesc despre necesitatea respectării principalelor măsuri de protecție. Printre acestea – distanța fizică între persoane de minim un metru, evitarea locurilor aglomerate; respectarea regulilor de igienă a mâinilor, igienă respiratorie; a măsurilor sanitare la locul de muncă, cu aerisirea spațiilor închise și adresarea la medicul de familie la apariția primelor simptome ale infecției COVID-19 (febra, tuse, respirație dificilă, dureri în gât, dureri musculare).

Specialiștii ANSP anunță că vaccinarea împotriva COVID-19 rămâne a fi cea mai eficientă metodă de a evita cazurile grave de boală și deces.

Expresul.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *