Zeci de proiecte de dezvoltare a localităților din raionul Ungheni vor fi implementate în acest an, în cadrul Programului „Satul European Expres”

Imagine simbol, sursa: WordPress.com

Peste 600 de inițiative au fost depuse în cadrul Programului „Satul European Expres”. Iar în aceste zile au fost făcute publice și rezultatele. Astfel, câteva sute de autorități publice locale din diverse raioane ale Republicii Moldova, inclusiv din Ungheni , vor putea să-și implementeze proiectele într-un timp record.

Din raionul Ungheni, de iluminat public stradal vor beneficia 10 sate. Este vorba de: Chirileni, Grozasca, Buciumeni și Floreşti, Bușila, Zăzulenii Vechi, Negurenii Vechi, Ţîghira, Coşeni, Todirești. În aceste localități va fi instalat, renovat și modernizat, sau extins iluminatul public stradal.

Totodată, de construcție, renovare și reabilitarea clădirilor publice, inclusiv prin măsuri de îmbunătățire a eficienței energetice a clădirilor publice, vor beneficia trei instituții publice din satele Unțești, Cetireni și Sculeni.

La Valea Mare vor fi renovate căile de acces pietonale la instituții socio-culturale, în orașul Cornești va fi creată o pistă de alergare-pentru energie fizică și antrenare, la Rădenii Vechi va fi modernizat stadionul de fotbal, la Măgurele se va construi un mini-teren de sport, va fi amenajat unui spațiu de recreere și agrement pe strada Națională din municipiul Ungheni. Iar în satul Semeni vor fi achiziționate și instalate echipamente de joacă pentru copii și de fitness, la Teșcureni va fi amenjat un teren de joacă și fitness, la Mănoilești va fi reabilitat terenul multifuncțional de sport, la Costuleni va fi construit un teren de de fitness în aer liber. Lucări de amenjare a parcului de agrement vor avea loc și în satul Drujba.

La fel, și casele de cultură din unele localități vor fi renovate. Astfel, la căminul cultural din Alexeevca vor urma lucrări de reparație, după care acesta va fi dotat în vederea deschiderii centrului de agrement, vor fi schimbate plăcile de pe acoperișul casei de cultură din Sinești, iar casa de cultură din Cornova va fi dotată cu mobilier.

Totodată, în cadrul Programului „Dezvoltare urbană” va fi dezvoltat un sistem integrat de transport urban în municipiul Ungheni și va fi modernizată infrastructura rutiere municipale pentru revitalizarea economică sustenabilă. Iar în cadrul Programului Național „Servicii de îngrijire copii cu vârsta pâna la 3 ani”, la grădinița nr. 9 „Steluța” va fi creată o nouă grupă de creșă publică.

Vedeți lista proiectelor AICI. 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *