Mai multe proiecte din localitățile raionului Călărași vor fi implementate în acest an, în Programul „Satul European Expres”

Imagine simbol, sursa: wikipedia

În luna mai a fost lansat Concursul de propuneri de proiecte în cadrul Programului Național „Satul European Expres”. În rezultat, au fost avizate pentru includere în program 361 propuneri de proiecte de dezvoltare locală, din cele 680 depuse. Toate aceste proiecte urmează a fi finalizate până la sfârșitul anului 2023.

Din raionul Călărași, de iluminat public stradal vor beneficia patru sate. Este vorba de: Răciula, Nișcani, Vărzăreștii Noi, Vălcineț  unde, la fel, va fi instalat sau renovat iluminatul stradal.

Iar de construcție, renovare și reabilitarea clădirilor publice, inclusiv prin măsuri de îmbunătățire a eficienței energetice a clădirilor publice, va beneficia satul Săseni, unde va fi reparat spațiul public de agrement și for public care va contribui la dezvoltare locală și durabilă. La Temeleuți vor avea loc lucrări de montare a unei centrale fotovoltaice pentru primărie, iar Sipoteni va fi instalat un sistem fotovoltaic pentru centrul cultural.

În același timp, la Peticeni va fi amenajată o zonă de agrement pe teritoriul adiacent Căminului Cultural, va fi construit un gard la stadionul din Bravicea, va fi reconstruită și amenajată o alee în parcul din orașul Călărași, un scuar va fi amenajat la Hirova, precum și la Horodiște și Bahmut vor avea loc lucrări de dezvoltare a serviciilor sociale destinate populației.

Și casele de cultură din satele Rădeni și Pitușca vor fi renovate.

În cadrul Programului „Dezvoltare urbană” va fi modernizat scuarul de pe strada Biruinței din orașul Călărași.

Lista proiectelor poate fi văzută AICI. 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *