Strigăt de ajutor. O mică donație îi poate oferi micuței Anastasia șansa la o copilărie normală

Anastasia

Un sărut pe guriță ar fi putut deveni fatal pentru micuța Anastasia Iacovlev, din satul Petrești, raionul Ungheni. La 11 luni a trecut prin momente cumplite: a fost diagnosticată cu infecție cu virusul herpes simplu, iar medicii nu-i dădeau multe șanse la o viață normală. Contrar tuturor pronosticurilor date de medici, Anastasia a demonstrat contrariul, fiind o luptătoare, însă a rămas cu sechele. Pentru recuperare, are nevoie de ajutor financiar pentru a putea continua procedurile de kinetoterapie, în România. Fiecare donație, indiferent de sumă, va fi o mână de ajutor întinsă micuței Anastasia, spun părinții Anastasiei.

Anastasia este al treilea copil al familiei Iacovlev. Larisa, mămica fetiței de 2 anișori, povestește că sarcina a decurs fără careva complicații, iar fetița s-a născut la termen, prin operație de cezariană, de altfel, ca și ceilalți doi copii. După ce au petrecut cinci zile în spital, mămica împreună cu fetița au fost externate.

„Până la 11 luni, Anastasia s-a dezvoltat normal, ca toți copiii – la timp a stat în șezut, la timp s-a târât, practic a făcut ceea ce fac toți copiii la diferite etape de dezvoltare…”, își amintește mămica Anastasiei.

Viața Anastasiei și a părinților săi s-a schimbat radical în ziua de 29 mai 2022, când copilul a făcut febră înaltă, iar părinții au chemat ambulanța. Acestea au fost transferate la Unitatea de Primiri Urgente din cadrul Spitalului raional Ungheni. Fiind consultați de medicul de gardă, li s-a spus că poate fi o viroză, i-au prescris un tratament și au trimis-o acasă. Noaptea însă, situația s-a agravat, iar Anastasia a făcut convulsii. Mama a solicitat din nou ambulanța. De data aceasta, Anastasia a ajuns direct în reanimare.

Medicii din Ungheni au evaluat starea fetiței ca fiind gravă și au decis să o transfere de urgență la Chișinău, însă pe drum, copila a intrat în comă profundă. Anastasia a fost supusă mai multor investigații, iar verdictul dat de medicii din Chișinău a fost greu de acceptat de către părinți. „Medicii mi-au explicat că Anastasia a fost diagnosticată cu o infecție virală provocată de virusul herpes. Cel mai probabil, infecția a fost transmisă prin contactul cu buzele, cineva infectat ar fi putut să o sărute pe guriță”, spune mămica.

Infecția cu virusul herpes i-a provocat o inflamație a creierului, petrecând în comă două săptămâni. „Medicii ne-au spus clar care sunt șansele de supraviețuire și ce se poate întâmpla dacă se trezește din comă. Ziceau că poate să rămână legumă: să nu vadă, să nu mănânce singură, să nu meargă… Dar mare a fost puterea lui Dumnezeu și rugăciunea mea a fost auzită de Dumnezeu și, iată că Anastasia s-a trezit din comă, spre mirarea medicilor. Ea ne-a recunoscut, ne-a zâmbit și ne-a bucurat sufletele, iar din acel moment, a început lupta noastră pentru a-i oferi Anastasiei o șansă să crească și să se dezvolte ca și toți copiii”, mai spune mama.

În urma infecției provocate de virusul herpetic, fetița a rămas cu hemipareză (o afecțiune care se caracterizează prin slăbiciune sau paralizie pe o jumatate a corpului) pe partea dreaptă și are mare nevoie de kinetoterapie. Părinții au găsit o clinică în Cluj Napoca, România, care ar putea să-i ofere tratamentul corespunzător.

Chiar în momentul în care am discutat cu Larisa Iacovlev, ea, împreună cu fetița se aflau în România. „Am început să facem terapiile, iar Anastasia a început să facă progrese. Însă, pe parcursul anului, ea are nevoie în continuare de terapii, minim o dată la două luni, pentru a depăși problemele de sănătate cu care se confruntă, numai că noi nu dispunem de mijloacele financiare necesare. O procedură costă în jur de 700 de lei moldovenești, de două ori în zi, timp de 11 zile. Deci, pentru fiecare curs avem nevoie de 1000 de euro, bani de care, la moment, nu dispunem. Alături de kinetoterapia zilnică și multă muncă, sperăm să învingem”, spune încrezătoare Larisa, mama fetei, după care adaugă: „Ne dorim să o vedem cum crește, cum se dezvoltă și se joacă alături de sora și fratele ei mai mare, dar și de alți copii. Dar acest lucru poate fi posibil cu ajutorul oamenilor cu suflet mare! Vă rugăm să fiți alături de micuța noastră Anastasia!”.

________________________________________________________________________________________________

Cei care doresc să doneze pot lua legătura direct cu mama Anastasiei, la numărul de telefon: 068018476 (Viber)

Cont bancar în lei (IBAN): MD59AG000000022595182236

Card Bancar (MAIB):  4356 9600 6729 2034

IDNP 2000036058088 (Iacovlev Larisa)

Expresul.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *