Raionul Călărași a rămas fără medic legist. Oamenii legii sunt în dificultate

Imagine simbol

Raionul Călărași a rămas fără medic legist. De aproape jumătate de an, secția medicină-legală din raionul Călărași a rămas fără medic. În prezent se face doar autopsia iar poliția și procuratura din Călărași spun că situația în care s-au pomenit le îngreunează munca, scrie jurnal.md.

Conform datelor, în ultimii ani, din cauza lipsei personalului a fost sistată activitatea a zece subdiviziuni teritoriale de medicină legală. De aceea expertizele sunt efectuate la Chișinău iar din cauza volumului mare de lucru, rezultatele de laborator durează mai mult decât în mod obișnuit.

Situația existentă e una dramatică pentru oamenii legii.

„În activitatea pe care o desfășurăm avem un șir de cazuri care avem stricta necesitate a raportului și a expertizei medico-legale, ceea ce este o problemă pentru că din luna februarie în jur de jumătate de an nu avem expert medic legist”, spune Mihai Jacota, șef IP Călărași.

Un raport al Centrului de Medicină Legală pentru anul 2022 arată că din cauza lipsei medicului legist în teritoriu devin imposibile examinarea mai multor crime. Din acest motiv, chiar și în raionul Călărași au apărut mai multe cazuri când victimele diferitor forme de violență refuză sau nu au posibilitate să se deplaseze la Chișinău, pentru examinarea medico-legală.

„Suntem deserviți de medicina legală Korolenko 8 din Chișinău suntem la o distanță mare de centrul raional și dacă vorbim de sate ca Hirova ele sunt la o distanță de 30-40 de centrul raional nemaivorbind de municipiul Chișinău”, mai spune Jacota.

Șeful Inspectoratului de Poliție Călărași și procurorul șef al raionului s-au adresat șefului Centrului de Medicină Legală pentru a găsi o soluție.

Oamenii de rând speră că autoritățile vor rezolva această problemă.

Expresul.md 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *