În câteva luni, costulenenii vor avea un teren de fitnes în aer liber

Imagine simbol

În mai puțin de jumătate de an, costulenenii vor beneficia de un teren de fitnes în aer liber, grație proiectului „Cetățeni activi, comunități durabile”.

Proiectul depus și obținut în cadrul Programului Național „Satul European Expres”, are drept scop crearea unei platforme de socializare și interacțiune pentru locuitorii satului Costuleni și promovarea unui stil de viață sănătos și activ în detrimentul modului de viață sedentar.

Astfel, cei 3260 de locuitori din satul Costuleni, în special persoanele cu vârsta cuprinsă între 10-60 de ani, vor fi încurajați să facă mișcare regulat și să își îmbunătățească sănătatea fizică și mentală utilizând spațiul de fitnes în aer liber.

Potrivit, Tatianei Clopot, coordonatoare de proiect, acesta este unul din obiectivele specifice al Strategiei de dezvoltare locală a satului Costuleni pentru anii 2021-2026 este și amenajarea spațiilor publice. „Iar construcția acestui teren va contribui la creșterea atractivității localității și modernizarea infrastructurii sociale, prin oferirea facilităților de recreere”, a subliniat ea.

”Acest obiectiv se corelează foarte bine și cu obiectivul numărul 3, cel de sănătate și stare de bine din Obiectivele de Dezvoltare Durabilă din Agenda 2030 și sinergizează cu cel din stategia de dezvoltare a raionului Ungheni pentru anii 2023-2030 și anume Revitalizarea infrastructurii sportive și de recreere în localitățile rurale”, a mai adăugat Tatiana Clopot.

Terenul de fitnes o zonă de agrement modernă cu suprafața de circa 90 m2. Aici vor fi instalate 9 echipamente de fitness în aer liber, 6 bănci cu spetează și 6 coșuri de gunoi și 4 stâlpi solari cu panouri fotovoltaice. Acesta va fi amplasat în zona terenului de minifotbal unde, de altfel, administrația publică locală își doreste să creeze o zonă multifunctională.

Suma totală a proiectului este de 300.000 lei.

Menționăm că aproape 400 de localități din țară vor beneficia de proiecte rapide în cadrul Programului „Satul European Expres”, de care vor beneficia 164 de mii de locuitori. Valoarea proiectelor selectate este de 172,3 de milioane de lei.

Expresul.md 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *