Cea de a șaptea ediție a Festivalului Zemii la Sipoteni va avea loc în a doua jumătate a lunii august

Festivalul Zemii a devenit o tradiție pentru sipoteneni, așa că acesta va avea loc și în acest an. Doar acesta se va desfășura în cadrul Zilelor Diasporei, în luna august, nu de Duminica Mare (luna iunie) așa cum au fost primele șase ediții.  Ideea a fost ca și sipotenenii din diaspora să se poată delecta cu o zeamă ca la mama acasă, spun organizatorii.

Acesta se va desfășura pe 13 august, cu începere de la ora 14.00.

Dar, de această dată, cei care vor dori să se delecteze cu o zeamă gustoasă, voie bună și atmosferă plăcută, vor trebui să scoată din buzunar 100 lei.

La cea de a șaptea ediție, pe scena improvizată din cătunul Tochile, unde se desfășoară, de obicei, festivalul, vor evolua mai mulți artiști locali, ansamblul ,,Ștefan Vodă’’, Andrei Coțofană și  artistul Gheorghe Țopa.

De notat că, inițitiva de a organiza un Festival al Zemii a venit din partea autorităților publice locale după ce, în 2016, un copil de 9 ani, Daniel Rău, și-a expus dorința, prin intermediul unei emisiuni televizate, ca mama lui să pregătească o zeamă mare din care să guste tot satul. „Acesta a fost un imbold, și chiare îi mulțumim acestui băiat pentru idee. Ne dorim ca acest festival, cu timpul, să devină unul național și de ce nu, internațional, pentru că primăria Sipoteni are potențial și posibilități”, spunea primarul satului Sipoteni, Vasile Rață.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *