VIDEO / Tinerii de la Ungheni împărtășesc valorile europene

La 1 iunie, țara noastră a devenit centrul Europei, fiind gazda Summitului Comunității Politice Europene. Evenimentul istoric omniprezent în discuțiile publice a adus comunitățile societății noastre mai aproape de valorile europene. Copii, tineri, adulți și vârstnici din toată țara au înțeles că parcursul european al țării noastre este un efort colectiv, al tuturor. Iată de ce, în perioada summitului, mai mulți tineri dornici de a se familiariza cu valorile europene s-au reunit la Eurocluburile și Centrele de Informare dezvoltate de Uniunea Europeană.

Asemenea activități s-au desfășurat la Ungheni, dar și în toate cele 14 eurocluburi și 16 centre de informare din municipiile și centrele raionale.

La Euroclub Ungheni au fost organizate flashmob-uri, filme dedicate și curse de ciclism

Summitul EPC a fost ocazia potrivită de a privi înainte cu încredere și speranță și pentru tânăra generație de la Ungheni. Aici tinerii au promovat valorile europene prin intermediul unor proiecte și inițiative inovatoare – de la un flashmob la școală, o seară de film și chiar curse de ciclism.

„Noi am vrut să transmitem cetățenilor din țările UE că Moldova merită și ea să fie o țară europeană și că suntem niște oameni foarte de treabă.”, a spus Robert Corob, membru Euroclub Ungheni.

„Am educat mai multe generații de tineri care până în ziua de astăzi promovează valorile europene în țările în care își desfășoară activitatea sau studiile. Mereu am încurajat elevii și le-am spus că Europa trebuie adusă la noi acasă.”, a menționat și Olga Budac, coordonatoare Euroclub.

Eurocluburile și Centrele de Informare ale Uniunii Europene reprezintă o rețea extinsă de multiplicatori ai informațiilor despre aportul Uniunii Europene la dezvoltarea Republicii Moldova, îmbunătățirea calității vieții cetățenilor, rezultatele tangibile ale suportului continuu oferit de UE și oportunitățile care pot fi accesate de către membrii comunităților în care funcționează acestea.

NOTĂ: Republica Moldova a fost gazda Summitului Comunității Politice Europene, care s-a desfășurat la 1 iunie 2023, reunind, în premieră, 50 de președinți, prim-miniștri și înalți oficiali europeni. Summitul a avut loc la Castelul Mimi din satul Bulboaca, raionul Anenii Noi, situat la aproximativ 35 de kilometri distanță de Chișinău. Comunitatea Politică Europeană este un for guvernamental paneuropean înființat anul trecut, în urma invaziei Rusiei în Ucraina, servind drept platformă care întrunește liderii europeni cu scopul a discuta și a identifica soluții pentru cele mai urgente probleme ale Europei, precum securitatea, stabilitatea și reziliența energetică.

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *