Unde se pot odihni copiii de la Călărași în această vară

Sursa foto: Facebook / Direcția Învățământ, Tineret și Sport, Călărași

Sezonul estival deja a început, iar mulți dintre părinți sunt în căutarea unui bilet pentru odihna copilului lor la o tabără de odihnnă. Și în acest an, copiii din Călărași se pot odihni la tabăra de odihnă „Romanița” din Oricova. Costul unui bilet pentru zece zile de odihnă la tabără este  de 3500 de lei, însă părinții vor scoate din buzunar câte 700 de lei, restul sumei fiind acoperită din bugetul de stat.

Potrivit Elenei Gonța, șefa Direcției Învățământ, Tineret și Sport Călărași pentru odihna copiilor în sezonul estival 2023 au fost alocați de la bugetul de stat 1 milion 400 de mii de lei.

Biletele pentru tabără pot fi cumpărate de la Direcția Învățământ, Tineret și Sport din Călărași. O parte dintre acestea sunt acordate și în acest an gratuit. Astfel, pe lângă cei 70 de copii din diverse categorii – începând cu olimpici și terminând cu cei care provin din familii cu o situație materială mai problematică, au beneficiat de bilet gratuit și 6 copii refugiați din Ucraina.

Per total, vor fi organizate șase ture, iar în fiecare dintre ele se vor odihni câte 100 de copii. Startul a fost dat deja pe 6 iunie și se va închiea la data de 15 iunie, iar ultima tură va începe pe 5 august și se va încheia la data de 14 august.

Tradițional, o zi în Tabăra ”Romanița” începe cu mișcare, pentru că toți copiii participă la gimnastica de dimineață. Peste zi nu lipsesc jocurile sportive, precum starturi vesele, tenis de masă, dame, volei cu baloane umplute cu apă, badminton, etc. De departe însă, cea mai solicitată activitate rămâne a fi timpul petrecut la piscină.

Și în acest an la Călărași va funcționa o tabără de vară cu sejur de zi – în incinta Școlii primare din oraș, unde este organizată o singură tură. Startul a fost dat luni, 5 iunie și se va încheia pe 16 iunie.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *