Un târg al locurilor de muncă la Școala Profesională Ungheni, organizat în contextul Capitalei Tineretului 2023

Școala Profesională din Ungheni a fost gazda Târgului locurilor de muncă, organizat în cadrul Programului național Capitala Tineretului 2023.

Potrivit Elenei Burlacu, organizatoarea evenimentului, membră a Asociației Obștești „Centrul de dezvoltare profesională”, scopul evenimentului a fost de a oferi tinerilor posibilitatea să comunice direct cu angajatorul, în vederea orientării profesionale. „La Târgul locurilor de muncă au fost invitate instituțiile de învățământ, inclusiv a fost făcut public acest eveniment pentru ca toți doritorii, care sunt în căutarea unui post de muncă, să vină și să discute cu angajatorii. Ne bucură faptul că, angajatorii prezenți fac parte din diverse domenii de activitate, iar ceea ce mă încântă cel mai mult e faptul că tinerii manifestă curiozitate. Sper că le va stârni interes meseriile prezentate și îi va motiva să-și continue studiile și în alte domenii”, menționează Elena Burlacu, care este și profesoară de limba și literatura română la Școala Profesională.

Timp de trei ore, tinerii au avut posibilitatea să discute pe îndelete cu fiecare angajator în parte, au aflat nu doar despre ofertele de muncă, ci și despre posibilitatea de continuare a studiilor într-un anumit domeniu.

„Ne-am propus ca să orientăm potențialii candidați către Academia de Poliție „Ștefan cel Mare”, Facultatea de Drept și Facultatea Securitate Civilă și Ordine Publică, în calitate de studenți. Al doilea scop este de a suplini funcțiile vacante în cadrul Inspectoratului de Poliție, 17 la număr, desigur cu întrunirea condițiilor necesare”, ne spune Oleg Baroncea, șef Serviciu Patrulare Secția Securitate Publică, din cadrul Inspectoratului de Poliție Ungheni.

Totodată, cei prezenți au putut să se familiarizeze cu tehnica și echipamentul din dotare al Direcției Regionale Vest a Poliției de Frontieră, a Inspectoratului de Poliție, dar și al Direcției Situații Excepționale.

„Am realizat un tur pe la toți angajatorii și pot spune că am avut parte de o experiență interesantă. Am aflat multe lucruri utile despre diferite meserii, unele dintre ele chiar mi-au dat de gândit pentru alegerea viitoarei profesii. Toate profesiile prezentate astăzi sunt atractive, totuși, o meserie interesantă este cea desfășurată de către reprezentanții Poliției de Frontieră, mai ales că am persoane cunoscute care activează în acest domeniu. Iau în calcul posibilitatea de a-mi continua studiile în acest domeniu”, a menționat Lilia Bejan, anul I la Școala Profesională.

„Mi-a plăcut această experiență, deoarece am aflat lucruri noi despre diferite profesii, dar și oportunitățile pe care le poți avea activând într-un domeniu. Sunt foarte mulți elevi care finalizează studiile și se gândesc la viitoarea profesie. Consider că ziua de astăzi ne-a oferit posibilitatea de a afla noi căi de dezvoltare personală și profesională totodată. Personal, mi-a atras atenția Fondul pentru Tineri, mai ales că am aflat de la membrii acestui fond, despre anumite activități care mă pasionează și anume voluntariatul, dar și lucrul cu tinerii”, a spus și Victoria Echim, elevă la liceul „Ion Creangă”.

La târg le-am întâlnit și pe membrele Fondului pentru Tineri, Adriana Cernei și Mădălina Vladei, care au venit să propună tinerilor, cu vârsta cuprinsă între 15 – 18 ani, să se implice activ în grupul de voluntari. „Vrem să arătăm tuturor că avem activități interesante în care se pot implica și ei”, spune voluntarele.

Și reprezentanții Direcției Ocuparea Forței de Muncă Ungheni au venit la Tîrgul locurilor de muncă. Cei prezenți au fost informați de către specialiști despre serviciile și măsurile active de ocupare a forței de muncă. Desigur că, au prezentat și cele mai recente oferte de muncă declarate de către agenții economici.

Autoare: Tatiana Tesliuc

 

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *