La „Idea Hub” din Ungheni ideile tinerilor pot deveni realitate

Tinerii din Ungheni au deja un spațiu al lor, special amenajat, unde vor putea veni să discute, să învețe lucruri noi, să ia cunoștință de oportunitățile pentru ei. Acesta este amplasat în incinta Palatului de Cultură, iar pe 24 mai, într-un număr destul de mare, tinerii s-au adunat la inaugurarea oficială.

„A fost dat start hub-ul antreprenorial pentru tineri, unde tinerii din municipiu, dar și din raion, vor avea parte de activități de dezvoltare personală, de orientare profesională și, nu în ultimul rând, de networking și de cunoaștere de sine. Acest proiect este foarte binevenit aici, la Ungheni, deoarece pe lângă faptul că suntem Capitala Tineretului, ținem foarte mult la tineri și ne bucură foarte mult faptul că, am fost aleși ca localitate în care să deschidem un Hub al tinerilor”, a menționat Marina Zamă, specialist cultură și tineret Primăria Ungheni.

Spațiul amenajat într-o perioadă destul de scurtă, de numai trei luni, are două săli spațioase. Capacitatea hub-ului este în jur de 30 de persoane, unde tinerii se vor putea întâlni și avea diferite activități de recreere. În cealaltă sală, cea de networking, tinerii vor participa la activități de dezvoltare personală, diverse mese rotunde, dar și paneluri de discuție.

„Scopul creării acestui hub este de a crea un spațiu prietenos pentru tineri. Veți avea ocazia să creșteți, să obțineți cunoștințe în atreprenoriat, ghidare în carieră. S-a făcut o muncă colosală într-o perioadă foarte scurtă, ca tinerii să se poată bucura de acest spațiu. Sper ca toate drumurile să ducă spre Idea Hub”, a menționat Svetlana Jalbu, coordonatoare de proiect și reprezentanta Centrului de  de Instruiri și Resurse „Pro Bono”.

O parte din tinerii prezenți la inaugurare au participat la școala de primăvară, fiind inițiați în acest domeniu. „Luând în considerarea faptul că eu am fost și participantă la trainingul de instruire referitor la hub-uri. Eu știu că aici o să fie genial, iar tinerii vor avea posibilitatea să se dezvolte, să creeze și să descopere singuri propriile lor talente și abilitățile pe care le posedă”, spune și Anastasia Perdeleanu, elevă la liceul „Vasile Alecsandri”

„Cred că este o idee foarte bună, mai ales că am început mai în serios să mă gândesc la viitoare carieră și consider că este o oportunitate foarte de bună de a mă ajuta să mă orientez mai bine în domeniul în care mi-aș dori să activez în viitor”, a adăugat și Siuzanna Bucica, elevă la liceul „Mihai Eminescu”.

În jur de 20 de elevi de la Liceul „Ion Creangă” au venit în mod organizat, împreună cu profesoara lor, să facă un tur al hub-ului. „În ultima perioadă se realizează multe lucruri frumoase pentru tineri, iar acest lucru nu poate decât să bucure. Consider că acest spațiu este foarte binevenit pentru tineri, mai ales că majoritatea sunt indeciși, iar aici vor putea să fie ghidați și să înțeleagă singuri ceea ce doresc să facă, cu ce să se ocupe”, spune profesoara Margareta Balica.

Alexandru Ambros, primarul municipiului Ungheni a ținut să menționeze faptul că nu întâmplător „Idea Hub” a fost amplasat în incinta Palatului de Cultură, datorită faptului că acesta este locul unde tinerii se întâlnesc frecvent. „Anul acesta am fost desemnați Capitala Tineretului și nu întâmplător. Avem foarte mulți tineri și ne bucură rezultatele lor. Atunci când a venit ideea de a crea acest hub antreprenorial la Ungheni au fost mai multe propuneri. În urma mai multor discuții, s-a ajuns la ideea că, cea mai bună locație ar fi la Palatul de Cultură, mai ales că aici este punctul de convergență al tuturor tinerilor. Spre regret, zona adiacentă nu este foarte amenajată, însă până în septembrie, terenul din jurul Palatului de Cultură va fi reabilitat,”promite primarul de Ungheni.

Amenajarea și dotarea „Idea Hub” a fost posibilă grație proiectului „Hub-uri antreprenoriale pentru pace”, implementat de UNICEF Moldova și UK Aid, în parteneriat cu Centrul de Instruiri și Resurse „Pro Bono”.

Autoare: Tatiana Tesliuc


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *