O bombă de circa 100 de kg a fost descoperită în Rezervația „Plaiul Fagului”

O bombă de circa 100 de kg a fost descoperită în Rezervația „Plaiul Fagului”. Anunțul a fost făcut, 12 iunie, de Șeful Inspectoratului pentru Protecția Mediului, Ion Bulmaga, potrivit căruia, la fața locului, lucrează geniștii.

Bulmaga nu a precizat cum a fost găsit proiectilul și nici care e proveniența acestuia. Totuși, a dat asigurări că situația este sub control, scrie tv8.md.

Rezervația științifică „Plaiul Fagului” este o arie protejată, amplasată în raionul Ungheni, în apropiere de satul Rădenii Vechi. S-a constatat că componentă floristică din rezervație este unică.

Update: Ion Bulmaga a declarat pentru protv.md că bomba a fost găsită de o persoană care căuta metale cu detectorul de metale. ”Aparatul i-a arătat că este un obiect de metal în pământ, a săpat, a văzut care este situația, iar apoi a anunțat conducerea rezervației, au chemat geniștii, colaboratorii Inspectoratului pentru Protecția Mediului și reprezentanții Inspectoratului de Poliție Ungheni”, a mai spus el.

Potrivit responsabililor de la Inspectoratul de Poliție Ungheni aceasta este o bomă de aviație de 100 de kg din timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Expresul.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *