Locuitorii din raionul Ungheni vor avea parte de consultații oftalmologice și tratament gratuit

În perioada 30 iunie – 1 iulie, între orele 9.00 – 17.00, la Ungheni va activa o clinică oftalmologică mobilă, grație UNHCR, Agenția ONU pentru Refugiați, în parteneriat cu Ministerul Sănătății și Primăria Ungheni care și-au unit forțele cu Fundația OneSight EssilorLuxottica.

Tratamentul medical va fi oferit gratuit refugiaților și cetățenilor moldoveni. În cadrul acțiunii, peste 22 de tehnicieni voluntari ai Fundației OneSight EssilorLuxottica vor organiza ateliere și sesiuni de instruire, pentru a-și împărtăși experiența cu angajații medicali locali și studenții universitari.

Fundația, în colaborare cu ONG-ul Low Vision, va aduce în Ungheni echipamente oftalmologice, ochelari și tehnicieni voluntari. Aceștia vor activa în cadrul clinicii împreună cu voluntari locali, inclusiv din cadrul ONG-urilor, studenți de la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” și Primăria Ungheni. Scopul acțiunii este de a oferi servicii medicale și de a distribui gratuit ochelari pentru cel puțin 1000 de persoane.

Fundația OneSight EssilorLuxottica este o organizație de caritate care are scopul de a dezvolta și implementa proiecte sociale în domeniul sănătății oculare. Aceasta se concentrează, în special, pe furnizarea de asistență medicală oftalmologică pentru comunitățile defavorizate din întreaga lume.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *