Emoții mari pentru absolvenți: au fost afișate notele la bacalaureat

Imagine simbol: stirilocale.md

Emoții mari pentru absolvenții de liceu, aceștia au aflat astăzi, 26 iunie, notele la bacalaureat. Astfel, rezultatele preliminare ale examenului național de bacalaureat au fost afișate în cele 93 de centre instituite în întreaga țară. Totodată, prin intermediul platformei bac.gov.md, candidații își pot vizualiza testele verificate și notele.

Ministerul Educației și Cercetării a anunțat că 30 de absolvenți au obținut media 10 la examenul național de bacalaureat, conform rezultatelor preliminare ale sesiunii de bază. Acești absolvenți sunt din raioanele/municipiile: Bălți, Chișinău, Dubăsari, Hîncești, Orhei, Șoldănești și Ungheni.

Amintim că la această sesiune de BAC au fost admiși în total peste 18 mii de candidați.

În total, au promovat examenul național de bacalaureat în sesiunea de bază, până la desfășurarea contestațiilor, 68,31% din numărul total de candidați admiși în sesiune, comparativ cu 65,06% la aceeași etapă în sesiunea 2022.

Totodată, precizăm că în această sesiune 2 candidați au fost eliminați din examen pentru fraudă.

Pe 26 și 27 iunie, pot fi depuse contestațiile, la centrele de bacalaureat în care au fost scrise probele de examen. Acestea vor fi examinate până pe 2 iulie, iar rezultatele finale ale sesiunii de bază vor fi anunțate pe 3 iulie 2023.

Sesiunea suplimentară a examenului național de bacalaureat va fi organizată în perioada 17-24 iulie 2023.

Ezpresul.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *