La Colțișorul American de la Biblioteca din Ungheni a fost dat startul taberei de vară „Keep Clean, Go Green”

Foto: American Corner Ungheni

La American Corner de la Biblioteca Publică Raională „Dimitrie Cantemir” din Ungheni a fost dat startul unei tabare de vară cu genericul „Keep Clean, Go Green”. Aceasta se va desfășura în două ture: 12 iunie-19 iunie, și 26 iunie – 3 iulie.

Potrivit Cristinei Turcu, coordonatoarea ”American Corner Ungheni”, scopul acestei tabere este conștientizarea problemelor de mediu și antrenarea tinerilor în diferite acțiuni de soluționare a lor, cunoașterea și promovarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă de pe agenda ONU 2030.

În cadrul taberei, tinerii vor avea ocazia să dezvolte abilități de: a gândi critic, a se conecta cu natura și mediul, a depista probleme ecologice din localitate, a interacționa cu oameni noi, a crea legătura dintre minte, corp, suflet, natură.

De asemenea participanții vor avea un șir de activități cum ar fi:.

  • Sesiuni de informare cu implicarea unui specialist din cadrul Inspecției pentru Protecția Mediului Ungheni, și a tinerilor activi din Ungheni;
  • Ateliere de lucru din materiale reciclabile;
  • Acțiuni de salubrizare;
  • Excursii în parcurile din Ungheni.

Tot în cadrul taberei se vor organiza activități practice în aer liber, vizite, mini excursii, etc. La tabără sunt așteptați participanții care au vârsta 13+. Participarea e gratis.

”Ideea unei astfel de tabere a apărut în urma discuțiilor cu tinerii voluntarii ai bibliotecii și a Colțișorului American. Ne dorim ca datorită acestei tabere să implicăm cât mai mulți tineri în diferite acțiuni dedicate mediului, încurajarea respectării principiului 3R: Reduce, Reuse, Recycle” cât și conștientizarea gravității problemelor de mediu”, a menționat Cristina Turcu.

Expresul.md 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *